Ивелин Събев от БК “Класик” грабна бронза в Бургас

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

-Класик-Белене-Ивелин-Събев-и-треньорът-Маомчил-Ганчев-e1462871442156

Ивелин Събев от беленския клуб “Класик” спечели бронзов медал на Държавния личен-отборен шампионат по борба класически стил за юноши в Бургас.

В категорията до 50 кг той започна с технически туш над Божидар Вергилов от Рилски спортист (Самоков). След това надви с туш Асен Асенов от Ловеч. В следващата среща обаче не успя да се противопостави на Йоан Спасов от кюстендилския клуб „Васил и Георги Илиеви“. „Целта пред Ивелин бе шампионската титла. Преди шампионата обаче имаше доста проблеми със свалянето на излишните килограми. В крайна сметка успя, но пък не можа да възстанови силите си за самите схватки. Освен това не му достига време за подготовка, тъй като паралелно с борбата тренира и футбол. Доволен съм от него. Той е бивш шампион за момчета”, коментира треньорът му в БК “Класик” (Белене) – Момчил Ганчев.

Още четирима негови възпитаници излязоха на тепиха в морския град. Според Ганчев – Симеон Иванов /кат.66 кг/, Радослав Ватафов /74 кг/, Искрен Торториков /84 кг/ и Мартин Гулев /96 кг/ са се представили под възможностите си.

За най-техничен състезател на първенството бе определен Нестор Несторов /кат. 60 кг/ от НСА-Академик. Най-резултатен стана Кирил Милов /кат.84 кг/ от Левски /София/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *