Нешка Робева беше наградена с японски императорски орден

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

618x346_6

Японският посланик Такаши Коидзуми връчи знака на японския император „Орден на изгряващото слънце, златни лъчи с розетка“ на Нешка Робева за заслуги към японско-българските отношения.

Известната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева получи японския държавен „Орден на изгряващото слънце“. Отличието й бе връчено в сряда вечерта в резиденцията на японския посланик в София. От името на правителството в Токио Негово Превъзходителство Такаши Коидзуми награди Робева за изключителния й принос в развитието на двустранните японско-български отношения и в частност на двустранните контакти в областта на спорта.

В годините от 1982 година насам Нешка Робева, в качеството си на треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика и впоследствие треньор (и президент от 1992 година) на Клуб по художествена гимнастика „Левски“, приема и обучава множество японски състезатели и треньори, като по този начин допринася за формирането на бъдещето на японската художествена гимнастика.

Японският посланик изрази дълбоката си благодарност към Нешка Робева за развитието на художествената гимнастика в Япония и ѝ пожела здраве и още успехи.

Развълнувана от високото отличие, с което беше удостоена, тя каза, че признанието не е само за нея, но и за България.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *