ИЗВЪНРЕДНО: МВР и ДАНС със спецакция в Галиче, има задържани

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

13221187_10206397422723157_516355251198786204_o

В момента на територията на Галиче се провежда специализирана полицейска операция и са задържани 12 души”, заяви вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова в предаването „Тази сутрин” по bTV.

По думите й МВР работи по сигнали от Галиче в последните 2 месеца. „Нашето желание е да успокоим ситуацията и да разследваме всички случаи, по които има подадени сигнали”, допълни Бъчварова.

Вътрешният министър допълни, че специализираната операция не е свързана с палежите на автомобили в града от последните дни. „Просто съвпаднаха обстоятелствата, вероятно ситуацията е толкова напрегната, че е естествено да се случи”, допълни Бъчварова.

„Има един процес, при който се натрупват факти, които индикират колко сериозен е един проблем”, допълни Бъчварова. По думите й приоритет номер 1 на МВР е да се бори с битовата престъпност.

„По отношение на битовата престъпност не може да участва само МВР, опитваме се да ангажираме всички институции”, допълни тя.

„За съжаление към този момент не се справяме както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това”, каза още Бъчварова.

Извиване на ръце

„Аз вярвам, че антикорупционният закон ще бъде приет, защото личните ми впечатления от разговорите с колегите е, че всички разбират необходимостта му”, категорична е Бъчварова.

Тя допълни, че се надява депутатите да бъдат разумни и да подкрепят полезните за страната решения.

По повод излизането на АБВ от управляващата коалиция, Румяна Бъчварова каза, че ГЕРБ са били изненадани от решението им. „Те имат право да се самоопределят. Включвайки толкова субекти в една коалиция не можем да изискваме монолитност”, допълни вътрешният министър.

По повод работата на ГЕРБ с Патриотичния фронт, Бъчварова допълни, че не винаги са на едно мнение с тях, но имат готовност за диалог.

Нова бежанска вълна?

На въпрос дали ни очаква нова бежанска вълна заради разселването на мигрантския лагер край Идомени, Бъчварова смята, че това е можело да се случи преди. „Гръцките власти успяват да владеят ситуацията, имат и план в каква посока да насочат хората”, допълни тя.

„Що се отнася до сигурността на страната, ние сме планирали мерки за всяко едно възможно развитие на ситуацията”, допълни вицепремиерът. По думите й остава относително малко за довършване на оградата по границата с Турция.

„Дължината на съоръжението ни позволява да организираме така силите за сигурност, че да гарантираме защита и там, където няма ограда”, каза още Бъчварова.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *