Интервю с капитана на ХК “Дунав” Мари Томова, след участието на Световната купа в Италия

Харесвам(4)Не харесвам(1)

 

655-402-bylgariia-es

Днес 15.07.2016г. се свързахме с капитана на ХК “Дунава” – гр. Белене Мари Томова, която сподели своите впечатления и емоции, след участието на клуба на турнира “Interamnia World Cup” в италиянския град Терамо, който се проведе на 12.07.2016г. Ето какво сподели за нас Мари:

– Здравей, Мари. Поздравления за бронзовия медал на Световната купа по хандбал в Терамо! Какви бяха вашите очаквания, когато отивахте на този силен турнир и оправдаха ли се те?
– Благодаря!! Целият отбор очаквахме силно представяне на турнира и въпреки наличието на всички силни отбори от другите държави, мисля, че показахме на какво сме способни макар и трудностите оправдахме очакванията си!
– Ще ни разкажеш ли на кратко, кои отбори бяха във вашата група и как се разви класирането в предварителните групи?
В нашата група бяха Франция, Коста Рика, Гвадемала и 3 отбора на Дания. След победи над Франция, Гвадемала, Коста Рика, един от отборите на Дания и загуба от другите два се класирахме трети в групата.
– Това е изключителен успех за беленския хандбал като цяло. Както се случи в следващата фаза?
– Играхме четвърт финал срещу Дания, който спечелихме. След това полуфинал с друг отбор на Дания, от който загубихме с 12:11 и това ни отведе до финал за трето и четвърто място срещу Франция. След оспорван мач победихме със 20:18 и така се класирахме трети.
– Личи си сериозното датско присъствие, те ли бяха най-добрите отбори и големите фаворити на това първенство?
– Да, те бяха най-сериозната конкуренция на турнира и също така с най-голям брой отбори във всички възрастови групи.
– След като се видяхте на полуфинал, имаше ли разочарование във вас, че не успяхте да стигнете поне до финала?
– Имаше разочарование, много дори, но както има победи, има и загуби и трябваше да го преодолеем и да се стегнем за мача за третото място.
– Ти специално, си нападател на тима, колко гола успя да отбележиш?
– Не знам точно.
– За обществеността в Белене, вие постигнахте забележителен успех. Знаеше ли, че в Общинския съвет, по предложение на Председателя на Комисията по спорт – Красимир Тодоров, за първи път в Община Белене се прие Правилник за определяне за Спортист на годината и така ще се даде по-голям стимул, както финансов, така и психологически на спортистите в Белене, ти какво мислиш по този въпрос? Ще те стимулира ли това, както теб, така и целия отбор да се преборите за призовите места? През декември ще се награди и отбор на годината. 
–  Според мен е добра идея за стимулирането на спортистите и за тяхното развиване.
– Какво предстои на ХК “Дунав” до края на годината? 
– Последното ни състезание е в Перущица от 17-19 юли.
– Благодаря ти много, Мари. От името на belenenews.info и от името на Председателя на Комисията по спорт към Общински съвет – Белене ти желая много успех, както на теб, така и на целия отбор и вашите треньори!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *