По спешност от Русия пристига работна група на “РОСАТОМ”, заради АЕЦ “Белене”

Харесвам(4)Не харесвам(0)

 

655-402-bylgariia-es

В края на август ще дойде работна група на държавната корпорация „Росатом“, с която ще се обсъди казуса за АЕЦ „Белене“. Това е съобщила днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова, информира БГНЕС.

На 16 юни 2016 г. Арбитражният съд при Международната търговска палата в Женева взе решение в полза на „Атомстройекспорт” в спора му с НЕК по казуса за Белене. Съдът осъди България да плати 620 милиона евро компенсации за нанесените щети на „Атомстройекспорт“, дъщерната компания на „Росатом“, която се занимава със строителство на ядрени централи по руски модел в чужбина.

„Това, което ние трябва да направим и като правителство, и като Български енергиен холдинг, съответно НЕК, е да търсим бързо решение на въпроса, но в същото време не прибързано. Това решение трябва да бъде добре обмислено и прагматично, което да ни даде възможност да финализираме този процес по най-добрия за България начин“, каза министър Петкова.

One thought on “По спешност от Русия пристига работна група на “РОСАТОМ”, заради АЕЦ “Белене”

  1. От българска страна нищо не може да измислите ,защото сте кухи ,корумпирани,тъпи, продажни ,антибългарски крадливи , боклуци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *