Ексклузивно за belenenews говори треньорът на “Гигант” – Белене

Харесвам(1)Не харесвам(0)

 

2419884_stock-photo-exclusive-rubber-stamp

Във връзка с приключването на есенния полусезон на футболното първенство на “А” ОФГ – Плевен, потърсихме треньора на “Гигант” – Белене Румен Максимов за интервю, в което да внесе малко повече яснота за състоянието на отбора и неговото представяне през тази година.

 • Здравейте, г-н Максимов! Търсим Ви от belenenews.info, за да внесете малко повече яснота за състоянието на тренирания от Вас отбор, както и за представянето му през този полусезон. 
 • Здравейте!
 • Какъв е Вашият коментар относно последния изигран мач от “Гигант” – Белене? Знаем, че постигнахте изключително трудна победа като гост.
 • Да, теренът беше в много лошо състояние и не позволяваше да се подава топката. Съдията също повлия на мача, още в самото начало отмени редовен наш гол на Радослав Джантов. Също така не отсъди и дузпа за нарушение срещу Габриел Томов. Веднага след това отсъди дузпа за домакините, след която те поведоха с 1:0. Нашите момчета обаче се мобилизираха и до края на полувремето обърнахме до 1:2 в полза на “Гигант”. Головете за нас отбелязаха Калоян Ченков от дузпа и Светлин Перников след подаване от корнер. През второто полувреме те изравниха с далечен удар и след това много добри изяви на вратаря Красимир Павлов и защитниците не позволиха да ни вкарат още голове. В края на самия мач Калоян Ченков донесе желаната от всички нас победа. Искам да отбележа също, че при резултат 0:0 и 2:2 Габриел Томов направи няколко непростими пропуска.
 • Какво е Вашето мнение по отношение на цялостното представяне на отбора? Доволен ли сте от резултатите, които показа отборът на “Гигант”?
 • Да! Доволен съм, с изключение на един или два мача, но има още какво да се желае, особено от младите играчи като Габриел Томов. Той прави много пропуски. Марио Чоранов от друга страна трябва да подобри бързината си. Като цяло младите в отбора трябва да поработят доста сериозно в подготвителния период.
 • Полусезонът вече приключи, което означава, че на този етап би трябвало да предстои подготовка на отбора през паузата. Какво предвиждате Вие в тази пауза за подобряването на играта на отбора и предстои ли да се присъедини някой нов футболист или да се разделите с някого?
 • Преди подновяването на сезона ще се подготвяме в домашни условия. Напускащи футболисти няма да има на този етап, но може да се подсилим с двама или трима играчи, местни момчета.
 • Това значи ли, че ще разчитаме и занапред предимно на местни кадри? Какво е финансовото състояние в момента на клуба и доволни ли са играчите от това, което се случва?
 • Да, ще разчитаме на местни момчета, както винаги. Финансовото състояние на клуба не е много добро, но се справяме, благодарение на президента на клуба Божидар Блажев и кмета Милен Дулев. На този етап, все още ни липсват някои основни неща и официална екипировкам футболни обувки и други неща, но отборът е наясно с това. Тук искам да се възползвам от възможността и да благодаря на председателя на Постоянната комисия “Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм” към Общински съвет – Белене – г-н Красимир Тодоров за екипите, които подари. Също така и на общинския съветник Веско Манолов за топките, които дари на отбора.
 • Хубаво е, когато има местни политици, които мислят за спорта, но не е ли необходим голям спонсор на Гигант?
 • Да, необходим е, разбира се! С един голям спонсор отборът ще се стабилизира и ще може да се завърне в горната група. По-високи цели също са възможни. Един отбор като “Кариана” – Ерден е жив пример за това, че за 3 години, откакто е създаден, е основен претендент за промоция във Втора лига. Това значи, че там се работи доста добре. Те имат сериозен спонсор.
 • Благодарим Ви за отделеното време!
 • Аз също благодаря!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *