Община Белене награди Спортист на годината за 2016г.

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

655-402-bylgariia-es 1947 3333 4444 23231

Кметът на община Белене Милен Дулев, председателят на Общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска и г-н Красимир Тодоров – председател на ПК „Образование, младежки дейности, спорт и туризъм” при Общински съвет-Белене, връчиха днес – 2 януари, в зала 26 на общинската администрация, наградите от „Спортист на годината” за 2016 в Белене.
В категорията „Спортист на годината” първите места са две – Теодор Домозинов (борба) и Лорен Босилков (карате). Те получиха парична награда от по 250,00 лева. На трето място е Мари Томова (хандбал). Нейната награда е 100, 00 лева.
В категория „Отбор на годината” победител е хандбалният отбор – момичета до 14 години, към ХК „Дунав” – Белене. Наградата е 300,00 лева.
„Треньор на годината” за 2016 година в Белене е треньорската двойка Магдалена Вълкова – Рафаела Врайкова (ХК „Дунав” – Белене). Те също бяха наградени със сумата от 300,00 лева.
Теодор Домозинов получи парична награда и от Спортен клуб по борба „Класик” – Белене.
Церемония „Спортист на годината” се провежда за първа година в Белене по предложение на г-н Тодоров, което беше внесено в Общинския съвет и прието. Сред присъстващите на събитието бяха заместник-кметът Малина Ешекова, общинските съветници Петър Ангелов и д-р Пламен Гендов, спортни деятели, роднини и близки на наградените. Победителите бяха определени от 8-членна комисия, назначена със заповед на кмета на община Белене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *