Аксения Вричева от Белене блести в национален конкурс за есе

Харесвам(3)Не харесвам(0)

 

1157573_719129528121161_713677914_n 1097949_631836386850476_1401046731_n

Шестнадесет годишната Аксения Вричева от гр. Белене спечели първо място в Конкурса за есе на Сдружение “Жените в ядрената индустрия – България”. Това е доброволна, професионално-творческа организация, обединяваща жените, които работят или имат интереси в областта на образованието, науката, технологията и практиката на използването на ядрената енергия и приложението на радиацията за мирни цели.
Сдружението организира Средношколската конференция на тема „50 ГОДИНИ БЪЛГАРСКА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – БЕЗОПАСНА, НАДЕЖДНА, СИГУРНА И ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТА” под патронажа на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД. В конференцията се включват 94 младежи от 8 до 12 клас от средните училища в страната. Сред тях е възпитаничката на СУ „Димчо Дебелянов“ Аксения Вричева, която печели призовото място. Всички конкурсни работи са изпращани в определения от организаторите срок- 26 февруари 2017г. Средношколската конференция се провежда в Дома на енергетика в гр. Козлодуй на 10 март тази година. Ще Ви предложим и цитат от есето на Аксения:

” Реализирането на АЕЦ “Белене” е нужно за родния ми град-Белене, защото ще покрие по-голямата част от нуждите на населението в града и областта.”

” С построяването на АЕЦ ” Белене” ще нарасне населението на нашия град- ще има повече млади семейства, повече ученици, които да получават образованието си в училищата в нашия град.”

А онова, за което мечтае Аксения, не е ядрената енергетика, а изучаването на Българска филология и реализирането като преподавател. Ето какво сподели самата тя пред нашата медия: Моята най-голяма и съкровена мечта е след завършването на средното си образование в СУ “Димчо Дебелянов”, да продължа образованието си в град Велико Търново. Мечтата ми е да уча българска филология, защото любимите ми учебни предмети са българският език и литературата, но не само. От много малка и до днес си мечтая да постигна желаната за мен професия- учител и ще направя всичко възможно, за да я постигна.

Ние от своя страна пожелаваме още много успехи на Аксения!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *