Шок: Шеф на затвор позволи на затворник да се разкарва сам с полицейска кола в града и стана голяма беля!

Харесвам(1)Не харесвам(0)

 

 

11 Юли 2017, Вторник

Скандална ситуация се развила в затвора в Белене вчера, съобщи Блиц. Затворник се е движел из града с автомобил със специален режим на движение и е блъснал колоездач. Лишеният от свобода избягал от мястото на инцидента и след това е намерен и върнат в килията. Блъснатият колоездач пък се оказва пиян.

От Областната дирекция в Плевен потвърдиха информацията с това официално съобщение: 

На 10 юли  2017 година в 19.25 часа на ЕНН: 112 е получен сигнал,  за това, че в град Белене е блъснат велосипедист. Произшествието е посетено от полицейски екип. Установяват, че велосипедист – 71-годишен от града, има 1.57 промила алкохол в издишания въздух. Другият участник в ПТП е напуснал. В последствие е установен и вторият участник в инцидента –  автомобил със специален режим на движение “Форд транзит”,  управляван от 38-годишен лишен от свобода, излежаващ присъда в затвора гр. Белене без придружител. Водачът движейки се с несъобразена скорост по улица “Патриарх Евтимий” в град Белене е навлязъл в лентата за насрещно движение и е блъснал велосипедиста, след което е напуснал ПТП. На водача са направени проби за алкохол и употреба на наркотични вещества, като същите са отрицателни. На участниците в ПТП са съставени актове по ЗДВП и е издаден протокол за ПТП. 

Всъщност кое е най-скандалното в цялата ситуация… Оказва се, че началникът на затвора в “Белене” Павлин Камбуров е издал специална заповед въпросният пандизчия да напусне мястото за лишаване на свобода с полицейски автомобил и то без придружител. Това действие е в пълен разрез със закона. По данни на медията ни осъдените на затвор имат право да управляват автомобил, но не със специален режим на движение и задължително с придружител от конкретния затвор.

Източник: blitz.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *