Скандал завърши с убийство в Белене

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

Вчера в 11:55 часа в РУ – Белене е постъпил от сигнал от ЕЕН 112, че в град Белене на улица „Средна гора“ има пострадало лице, което кърви. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ – Белене, които установяват пострадалия – 62-годишен от същия град, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Откаран е от екип на ФСМП – Белене, но в последствие умира в линейката при транспортиране към град Плевен. От извършените процесуално следствени действия е установено, че на 17 юли около 11,45 часа в град Белене потърпевшият се е срещнал с 51-годишен от Белене. Между тях е възникнал скандал, в следствие на който по-младият мъж нанася удари с нож на 62-годишния.

При направения оглед на трупа, по тялото на пострадалия са открити множество прободни рани.

Извършителят е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Предстои с прокурорско постановление мярката му да бъде продължена за 72 часа. Намерено е оръжието на престъплението – нож, открит в изкоп на външна тоалетна на роднина на извършителя в Белене.

Трупът е приведен в КСМД – Плевен за аутопсия. Полицейските действия са под ръководството на прокурор при ОП – Плевен. За престъпление по чл. 115 от НК е образувано досъдебно производство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *