Талантливите деца на Белене. Запознайте се с Габриела

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

 

12622191_1668634530062429_3576888863988610668_o

Редакторът на Belene News реши да започне нова рубрика, в която да Ви запознава с талантливите деца на нашия град. В първата ни среща решихме да Ви запознаем с Габриела Василева. Вижте какъв талант притежава тя и какво сподели за нашия сайт.

Belene News: – Габриела, здравей! Разкажи ни нещо за себе си, преди да ни разкажеш и за творчеството си.

Габриела Василева: – Здравей. Родена съм през май. Много красив месец. Може би заради това имам афинитет към красивите неща. Като по-малка рисувах. Дори планирах да уча след 7-ми клас приложни изкуства и до последно се подготвях с госпожа Павлина Велева, но накрая реших да завърша тук, в Белене, и останах. Тази година съм абитуриентка. Иска ми се да се реализирам с фотография.

Belene News: – Какво те накара да се ориентираш към фотографията?

Габриела Василева: – Фотографията е нещо, което може да запечата много от красивите моменти в човешкия живот. И приятели, и празници, и природни кътчета, които са те докоснали и са те накарали да се почувстваш жив. На старини един такъв албум, в който си събирал прекрасни мигове, отпечатани върху хартия, може да те просълзи от щастие. Аз не искам да загубя моите, искам да си ги запазя. Затова и искам и да се развивам в тази насока. Какво по-хубаво от това да се реализираш в среда, която ти доставя удоволствие?

Belene News: – Да разбирам, че ще продължиш да се занимаваш с това като професионалист занапред?

Габриела Василева: – Би било хубаво. Но за да станеш професионалист в тази област, трябва фотографиите ти да са харесвани не само от теб самият. Трябва гледната ти точка и моментите, които ти харесва да улавяш, да грабват и останалите, по същият начин, по който грабват и теб. А това няма как да се гарантира, така че ще видим.

Belene News: – Смяташ ли, че човек може да се издържа с подобна професия в България?

Габриела Василева: – Професионалните апарати и обективите им струват колкото няколко минимални работни заплати в нашата държава. Не всеки успява да отдели такава висока за нашите стандарти сума. А и не всеки иска. Но хубавата снимка и високото й качество, радва всички, които имат очи за красивото. Професионалните фотографи са много търсени както за лични фотосесии, така и за заснемане на семейни празници и различни мероприяти. Поради високата цена на апаратите, тези фотосесии не вървят евтино. Има доказали се фотографи, които за заснемане на сватба, в рамките на 8 часа, взимат над 1000лв. Колко сватби на месец е достатъчно да заснеме, за да живее нормално?

Belene News: – Примерът ти е чудесен, дано да има повече позитивни хора като теб, с повече позитивни мисли. Какво смяташ да учиш, след като завършиш родната гимназия?

Габриела Василева: – Първата година смятам да поработя в Англия. Искам да вложа в по-добра техника. Определено в град с малобройно население, като Белене, ще е невъзможно да се издържам с фотография. Надявам се да се установя някъде, където ще има кого и какво да снимам, за да имам някакво развитие, и паралелно с това да работя и да запиша нещо задочно. Но висшето образование, и по-конкретно правото, ми е резервен вариант, ако не успея да изкача стълбичката към търсените професионални фотографи, и мечтата ми да се издържам с хобито си не се сбъдне. Да уча фотография – по-скоро не. Не е нужно висше образование, за да те научи да виждаш красивото.

Belene News: – Благодаря ти много за отделеното време. Пожелавам ти искрено да се реализираш в тази област, защото в работата ти личи желанието и обичта, с която я вършиш.

Габриела Василева: – Аз също благодаря!

Смятаме, че Габриела наистина притежава талант на истински фотограф. Ще Ви представим част от нейното творчество, за да се насладите и Вие на кадрите, заснети от нея. За целта Ви даваме линк към нейната фейсбук страница:

https://www.facebook.com/GabrielaVphotography-1668634203395795/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *