Патриотите в Белене удържаха на думата си

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

rr

След като направиха обществено допитване и получиха широка подкрепа, представителите на патриотичния спектър в Общински съвет – Белене, внесоха днес 08.03.2016г. предложение в Деловодството на Общинския съвет. Днес в 16:30ч. г-н Красимир Тодоров – председател на постоянната Комисия по “Образование, култура, младежки дейности, спорт и туризъм”, лидер на Местна коалиция “ДЕМОКРАТИ И ПАТРИОТИ ЗА БЕЛЕНЕ”, внесе за разглеждане в постоянните комисии следното предложение:

ДО

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

БЕЛЕНЕ

 

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

ОТ КРАСИМИР ПЕТКОВ ТОДОРОВ

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ МК“ ДЕМОКРАТИ И ПАТРИОТИ ЗА БЕЛЕНЕ“

 

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

       Необходимостта от това предложение е мотивирана от заявеното категорично желание на родители. Те смятат, че децата, живеещи в Община Белене, заслужават и не бива да бъдат лишавани от патриотично възпитание, част от което е и гордостта от изпълняването на родния химн. Инициативата е подкрепена от значително голям брой граждани, след направено предварително проучване на нагласата на местното общество. Хората в Белене и останалите населени места в Общината, винаги са били пример за отстояване на българщината. Достойно ще бъде поведението ни с примера, който ще дадем и на останалите общини в страната.

Предлагам да вземем следното

 

Р Е Ш Е Н И Е:

         На основание чл. 21, ал.3, т.23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, Общински съвет Белене препоръчва във всяко училище и детска градина на територията на Община Белене всеки понеделник, в началото на учебната седмица, непосредствено преди първия час под звуците на химна на Република България да бъде издигано националното знаме.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *