Общинските съветници от БСП – Белене с Декларация

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

ДЕКЛАРАЦИЯ

Във връзка със създалото се напрежение в системата на здравеопазването на територията на община Белене ние общинските съветници от групата на БСП:

1. Декларираме своята подкрепа за г-жа Евгения Иванова – управител на “МБАЛ-Белене” ЕООД и Медицински център “БелМедик” ЕООД.
Считаме, че като управител на общинските търговски дружества г-жа Иванова стабилириза тяхното финансово състояние, подобри качеството на предоставените услуги, изгради успешен екип от лекари и медицински персонал, които, както и личните лекари, са категорично зад нея и също като нас я подкрепят.
Резултатите от управлението, на г-жа Иванова, чийто мандат изтича, категорично доказаха, че един управител на двете здравни заведения, без да е задължително лекар с призната специалност, е добро решение за здравеопазването в община Белене.
Убедени сме, че атаките срещу г-жа Иванова в последно време, обосновани с несъответствие в законодателството, са резултат преди всичко на политически и лични интереси, а не на разумни доводи.

2. Предлагаме преобразуването на Медицински център (МЦ) “БелМедик” ЕООД в Диагностично-консултативен център (ДКЦ).
За преобразуването не са необходими съществени допълнителни разходи и инвестиции, а ползите от ДКЦ в сравнение с МЦ са далеч повече:
• отпада изискването за управител-лекар, което създава по-голяма конкуренция в конкурса за управител;
• дава възможност МБАЛ и ДКЦ да се управляват от един управител, независимо лекар или икономист и свързаната с това икономия на разходите;
• дава възможност г-жа Иванова да се яви на конкурс и при евентуално преизбиране да продължи успешното си управление в извънболничната и болнична помощ в община Белене, като по този начин се избегне стреса от навлизането на нов управител/и в здравните дружества;
• осигурява по-голям обхват и качество на медицинските услуги за населението като задължително изисква минимум 10 лекари (МЦ – 3 лекари), медико-диагностична лаборатория и лаборатория за образна диагностика;
• позволява да се открият допълнително до 5 легла за наблюдение и лечение до 48 часа за целите на провеждани клинични изпитвания на лекарствени продукти, което може да осигури допълнителни приходи;
• не противоречи на закона.

3. Не бива да допускаме конюктюрните интереси в общината да водят до загубата на постоянно живеещите в града ни лекари. Лекари от друго населено място, нямат интерес за работа към нашата малка община, за да осигуряват постоянно присъствие и наблюдение.
4. Ще предложим свикване на извънредно заседание на Общински съвет – Белене за обсъждане на предложението за преобразуването на МЦ “БелМедик” ЕООД в ДКЦ и свързаното с него предложение за прекратяване на открития конкурс за управител МЦ.
За съжаление предложението на д-р Стойков в тази насока не беше прието от комисията по здравеопазване и не бе допуснато за обсъждане от ОбС-Белене.
Призоваваме всички общински съветници, независимо от партии и групи да подкрепят проекта за решение, защото той е в интерес на хората в община Белене.

5. Декларираме своето несъгласие с поведението, отношението и използването на изрази като “Кои сте вие” от г-н Петър Ангелов на срещата с медицинския персонал на 05.04.2016г.
Такова поведение не съответства на общински съветник и уронва престижа на целия Общинския съвет.
1. Петър Дулев
2. Венцислав Стойков
3. Стефан Николов
4. Момчил Спасов
5. Светослава Христова
6. Румен Арабаджиев

13002598_1088493757880753_8891470192095864127_o 13041434_1088493751214087_1036344105295802113_o

One thought on “Общинските съветници от БСП – Белене с Декларация

  1. Напрежението го създавате Вие, а не други, както искате да го изкарате.Цялата Ви декларация е ясна и тя е написана заради това на всяка цена да остане Евгения Иванова на този пост.И да продължава да взема заплати от двете места. Не ви ли е срам.Тя ли е най добрия Мениджър в града та се скъсахте да я защитавате.Ще я защитавате и още как след като в предишния Общински съвет и предишния кмет сте направили безброй схеми за да може да я направите и на Болницата и на Медицинския център Управител и в същото време да си върти и частния бзнес.Защо не кажете на кого от Вас или вашите близки Евгения Иванова води счетоводството. Считате ли това за морално.И Вие ще ми говорите за поведението на Петър Ангелов като общински съветник и за личини интереси. Вашето поведение с тази декларация какво е???? Нищо от Декларацията не отговаря на истината-нито е подобрено финансовото състояние, нито здравните услуги в Медицинския център-нищо. И защо не кажете истината защо искате МЦ да стане ДКЦ ами заблуждавате хората.Единствено това се прави пак заради вашата Евгения Иванова- защото не отговаря на изискванията да е Управител на Медицинския център и дайте сега защото отговаря на изискванията да е Управител на ДКЦ да направим ДКЦ заради нея. Не е ли срамно това поведение за Вас.Вместо човека да отговаря на изискванията на Закона Вие искате да е точно обратното- да направите така, че изискванията на законите да отговарят точно за Евгения Иванова. Само, че разберете мина времето когато си правехте каквото си искате. И сега не Ви харесва защото новия кмет иска и прави всичко така, че да отговаря на Законите. Защо не пишете нищо за това, че има писмо от Министерство на здравеопазването, че Евгения Иванова не отговаря на изискванията на Закона да е Управител на Медицинския център, а си траете и то колко време. Имало несъответсвие в законодателството- какво значи това-закона е такъв какъвто е и той се спазва, а не да пишете глупости. Някой от Вас са били и депутати и знаят много добре. И не влизайте в схемата заради един човек да искате да не се спазват законите и да правите всякакви схеми за да може изискванията да отговарят на този човек. И ако направите ДКЦ какво- от къде сте толкова сигурни пък, че ще бъде избрана точно Евгения Иванова. Ама то всъщност от Вашата декларация излиза точно това, че сте сигурни. И накрая знайте, че сте избрани там за да спазвате законите . В противен случай и най вече заради тази декларация би следвало на момента да си подадете оставките, защото от нея става много ясно, че не искате да спазвате законите заради един човек . Има много по кадърни и компетентни специалисти от Евгения Иванова и Вие го знаете много добре, но не Ви изнася- защо ли?????

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *