Сценарист на Слави изригна от парламентарната трибуна: Не сте богове, нито императори, чуйте народа!

Харесвам(0)Не харесвам(0)

 

big_scenarist-na-slavi-kym-deputatite-ne-ste-bogove-i-imperatori-spazvaijte-zakona-374672

“Или влезте в историята като първото Народно събрание, чуло народа, или затвърдете мнението на хората, което няма да казвам какво е, за да не наруша правилника.” С този призив сценаристът от “Шоута на Слави” Тошко Хаджитодоров се обърна към депутатите, които започнаха да обсъждат инициирания от Слави Трифонов референдум.

Той получи правото да говори от трибуната да представи проекта като вносител, което досега не се е случвало, защото не е имало друго инициирано от гражданите искане за референдум, съобщава “24 часа”. Подписката на Трифонов бе подкрепена от близо 700 хил. граждани, а признатите подписи са близо 600 хиляди.

Вие не сте богове, не сте императори, не сте над народа, напомни Хаджитодоров на депутатите. И обяви, че не може при иницииран от гражданите референдум да се маха въпрос, а само да редактира такъв. Ако вие потъпкване законите, то това ще ще е знак, че всички могат, напомни им сценаристът. Късно в сряда правната комисия одобри 5 от внесените 6 въпроса, като махна електронното гласуване с мотива, че вече е било включвано в референдум и е записано в Изборния кодекс.

Той призова депутатите от БСП да докажат, че веднъж няма да мислят за собствената си партия и да гласуват като депутати.

ГЕРБ ще подкрепи и 6-те внесени въпроса, гарантира шефът на групата Цветан Цветанов. Подкрепа заявиха и от РБ и БДЦ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *